Tracheobronchomegaly (Mounier-Kuhn Syndrome) - Aydın, Ayşe Murat; Poyraz, Ahmet Kürşad; Artaş, Hakan; Turgut, Teyfik (My University, 2014)
Belirgin kistik trakeobronşiyal dilatasyon olarak tanımlanır. Trakeobronşiomegali (TBM) öncelikle 40 ila 50 yaş arasındaki erkekleri etkileyen nadir görülen bir durumdur. TBM etyolojisi bilinmemektedir. Patolojik olarak trakea ve santral bronşların kas ve elastik elemanlarının atrofisi vardır. TBM ve solunum sisteminin ilgili patolojisinin tanısı esas olarak düz akciğer grafileri ve BT gibi radyolojik incelemelere dayanmaktadır. Tekrarlayan alt solunum yolu enfeksiyonları öyküsü olan TBMli iki olgu sunulmuştur.
Keywords: Solunum Sistemi