Üniversite Öğrencilerinde Sosyal Etkileşim Kaygısı İle Mutluluk Arasındaki İlişki: Yalnızlığın Aracı Rolü - Demır, Yasın; Kutlu, Mustafa (My University, 2016)
Bu araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinde sosyal etkileşim kaygısı ile mutluluk arasındaki ilişkide yalnızlığın aracı rolünün incelemektir. Araştırmanın çalışma grubunu Fırat Üniversitesi'nde öğrenim gören 324 kadın, 270 erkek olmak üzere 594 üniversite öğrencisi oluşturmuştur. Veri toplama araçları olarak; Etkileşim Kaygısı Ölçeği, UCLA Yalnızlık Ölçeği ile Oxfort Mutluluk Ölçeği Kısa Formu kullanılmıştır. Araştırmada veriler korelasyon ve regresyon teknikleri kullanılarak çözümlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre; sosyal etkileşim kaygısının yalnızlığı ve mutluluğu yordadığı, yalnızlığın mutluluğu yordadığı ve sosyal etkileşim kaygısı ile mutluluk arasındaki ilişkide yalnızlığın kısmi aracılık ettiği sonucuna ulaşılmıştır
Keywords: Psikoloji