Verimliliği artırma ve rekabet önceliği elde etmede önemli bir teknik: yalın girişim - Derin, Neslihan; Demirel, Erkan T.; Dede, Nurten Polat (My University, 2013)
Bu çalışmada “yalın girişim” kavramı “verimlilik artışı” ve rekabet önceliği elde etme” perspektifinden irdelenmiştir. Literatür bulgularına göre “yalın girişim”,işletmelerin rekabet edebilir ve verimli üretim yapabilme arayışları sonucunda doğmuş bir üretim modeli olan “yalın üretim” sisteminden türeyen bir kavramdır. Temel amacı israfı önlemek ve girişimi gereksiz ayrıntılardan kurtararak sadeleştirmektir. Odak noktasında “müşteri” bir diğer ifade ile “insan” unsuru bulunmaktadır. Tüm paydaşlar için değer yaratarak, verimlilik artışına yol açmakta, bu şekilde yaratılan yeni kaynaklar üretimi ve istihdamı artırarak hem işletmeler için hem de ülke ekonomisi için önemli bir rekabet avantajı oluşturmaktadır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Girişim; Yalın girişim; Yalın üretim; Yalın düşünce; Verimlilik; Rekabet