CEMiL MERiÇ'iN SOSYOLOJi ANLAYIŞI - Taş, Kemaleddin (Fırat University, 2001)
Cemi! Meriç' e göre Batıda ortaya çıkan sosyoloji, temel olarak Batı toplumlannın meselelerini çözüme kavuşturmak amacını taşımaktadır. Dolayısıyla, Batılı sosyologlann yapmış olduklan tespitleri, farklı bir toplumsal yapıya sahip olan Türk toplumu için de geçerli saymak doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Bu bakımdan, sosyoloji alanında, kendi toplumumuzu anlamaya ve sosyal problemlerimizi çözmeye yönelik çalışmalar yapmamız gerekir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları