KİTAP TANITIMI - el-Meâfirî ö. 543/1148 , Ahkâmü’l-Kur’ân [191-196] - Yıldırım, Müslüm (Fırat University, 2019)
veren yazar, tabiîn kavline de hatırı sayılır bir şekilde yer vermektedir. Sahabeden görüşlerine yer verdiği isimler arasında Hz. Ebû Bekir, Hz. Ömer, Hz. Ali, İbn Mes’ûd, İbn Abbas ve İbn Ömer’in isimlerini saymak mümkündür. Tabiîndan görüşlerine sıklıkla yer verdiği isimler arasında ise Mücâhid, İkrime, Katâde, Şa’bî, Zeyd b. Eslem, Ebü’l-Âliye, Hasan Basrî, Saîd b. Cübeyr, Tâvûs, Dahhâk, Atâ b. Yesâr, Mesrûk, Evzaî, Zührî, Süddî, İbnü’l-Müseyyeb, Nehaî ve İbn Şübrüme’nin adlarını saymak mümkündür