DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE HAYVANCILIK - KÖKSEL, BANU (Fırat Üniveristesi, 2001)
Ana kaynak Devlet İstatistik Enstitüsü'nün 1935-1994 yılları arasındaki sayısal verileridir. Bu kaynaktan Doğu Anadolu Bölgesi'ne ait illerin büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanı, an ile ilgili hayvan sayıları belirlendi. Ayrıca bu hayvanların ürünlerine ait miktarlar da incelendi. İlk bölümde bölgenin hayvancılıkla ilgili olan genel fiziki özelliklerinden bahsedildi. Daha sonra eldeki sayısal veriler coğrafi metotlar ile açıklanarak yorumlanmaya çalışıldı. Bölgenin coğrafi yapısı hayvancılığı etkilemektedir. Kuzeydoğu kesimi hayvancılık faaliyetlerinin en yoğun yapıldığı bölümdür. Bu, çalışmalardaki haritalarda açıkça görülür. Hayvansal ürünlerin yetersizliği grafikler ile kanıtlanmıştır. Artan nüfus karşısında da hayvan sayıları yetersiz kalmaktadır. Bölge için ekonomik değeri büyük olan hayvancılık desteklenmeli ve daha iyi konuma getirilmelidir.
Viehzucht in ost-Anatolian
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Coğrafya; Geography