Effect of Patient Age on Radiographic and Clinical Results of Pelvic Osteotomies for DDH - Karakurt, Lokman; İncesu, Mustafa (Fırat University, 2007)
Objectives: To evaluate the effect of patient age on radiographic and clinical results of developmental dysplasia of hip (DDH) treated with pelvic osteotomy. Material and Methods: Fourty-three hip of 33 patients with more than 1 year follow-up were evaluated. The patients were devided two groups, group I had under 48 months old and group II had over 48 months old patients. Mean follow-up period was 25.4 months (13-60) and 38.4 months (12- 75) in group I and II, respectively. Results: In group I group II respectively; mean acetabular index (AI) was lovered to 20.8º and 25.9º, mean cenral- edge (CE) angle was up to 28.9º and 26.6º (p

Giriş: Gelişimsel kalça displazisi (GKD) tedavisinde uygulanan Salter pelvik osteotomisi (SPO) ve Pemberton pelvik osteotomisinde (PPO), hasta yaşının klinik ve radyolojik sonuçlar üzerine etkisini değerlendirmek. Gereç ve Yöntem: GKD nedeniyle pelvik osteotomi yapılan hastalardan, klinik ve radyolojik takipleri düzenli olan ve takip süreleri 1 yılı aşan, toplamda 33 hastanın 43 kalçası çalışmaya alındı. Ameliyat yaşının, klinik ve radyolojik sonuçlar üzerine etkisini araştırmak amacıyla hastalar retrospektif olarak iki yaş grubuna ayrıldı. Grup I, 48 ay altı ve grup II, 48 ay üstü hastaları içermekte idi. Hastaların ortalama takip süreleri grup I'de 25.4 ay (13-60), grup II'de 38.4 ay (12-75) idi. Bulgular: Grup I'de asetabüler indeks açısındaki (Aİ) düzelme ortalama 20.8º merkez-kenar açısındaki (MKA) artış ortalama 28.9º, grup II'de Aİ'deki düzelme ortalama 25.9º, MKA'daki artış 26.6º bulundu. Her iki grubta da Aİ ve MKA'daki düzelme belirgin şekilde anlamlıydı (p
Hasta Yaşının Gelişimsel Kalça Displazisi Tedavisinde Uygulanan Pelvik Osteotomilerin Sonuçları Üzerine Etkisi