Manyetik Fe3O4 Nanopartiküllerinin Siyanurik Klorür Yoluyla Poli (?-Kaprolakton)’ a Bağlanması, Termal ve Manyetik Özelliklerinin İncelenmesi - Pekdemir, Mustafa Ersin; Coskun, Mehmet (My University, 2020)
Bu çalışmada öncelikle halka açılma polimerizasyon yöntemiyle poli (?-kaprolakton) (PCL)sentezlendi. Ardından PCL’ ye siyanürik klorür (CC) bileşiği bağlandı ve 3-aminopropil trimetoksisilanile kaplanmış manyetik Fe3O4 nanopartikülleri (MNP) ile modifiye edildi. Sentezlenen polimerlerinkarekterizasyonu FT-IR, 1H-NMR ve 13C-NMR ile yapıldı. Termal veriler a-MNP’ nin termalkararlılığının (PCL-g-CC) bağlandıktan sonra düştüğünü gösterdi. Titreşimli numune manyetometre(VSM) ölçümlerinden (a-MNP)’ nin doygunluk manyetizasyon değeri (Ms) 52.07 emug-1 ve [PCL-gCC-g-(a-MNP)]’ nin Ms değerinin ise 32.08 emug-1olduğu belirlendi. Ayrıca VSM ölçümlerindenpartikül boyutları a-MNP ve [PCL-g-CC-g-(a-MNP)] için sırasıyla 15.98 nm ve 21.41 nm olarakhesaplandı. [PCL-g-CC-g-(a-MNP)] SEM görüntüsünde a-MNP’ nin polimer içerisinde hapsolduğubelirlenirken, EDX verilerinde görülen Fe atomu, yapıda MNP’ nin olduğunu kanıtlar niteliktedir.
Keywords: Nanobilim ve Nanoteknoloji; Kimya; Organik; Fizikokimya; Kimya; İnorganik ve Nükleer; Malzeme Bilimleri; Biyomalzemeler