YENİ VİC-DİOKSİMLERİN SENTEZİ, KARAKTERİZASYONU VE BAZI GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ - ÖZKAN, EMİNE GÜLHAN (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi YENİ v/c-DİOKSİMLERİN SENTEZİ KARAKTERİZASYONU VE BAZI GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ Emine Gülhan ÖZKAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 33 Bu çalışmada, 2 değişik yeni ligand ve bu ligandların bazı geçiş metalleri ile kompleksleri sentezlendi. Çalışmada sekonder amin olan morfolin ve piperidin antiklorglioksim ile reaksiyona sokularak morfolinglioksim (L'H2) ve piperidinglioksim (L2H2) ligandları elde edildi. Elde edilen ligandların Co (E), Ni (II) ve Cu (II) iyonları ile metakligand oranı 1:2 olan mononükleer kompleksleri sentezlendi, - Sonuç olarak iki yeni ligand ve alt kompleks sentezlendi. Bunların yapılan İR, !H ve 13C NMR, magnetik susseptibilite ve elementel analiz ile aydınlatıldı. Aynca ligand ve komplekslerin iletkenlik özellikleri kondüktümetri ile incelendi. Anahhtar Kelimeler: v/c-dioksimler, Sekonder aminler, Kobalt(II), Nikel(II) ve Bakır(II) kompleksleri. II
The synthesis and characterization of a new vic-dioximes and investigation of their some transition metal complexes
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry