DOĞUMUNUN 80. YILINDA PROF. DR. TUNCER GÜLENSOY - Buran, Ahmet; Yıldırım, Nilüfer (Ahmet BURAN, 2018)
Bilim insanları; araştıran, üreten, yeni bilgilere ulaşan ve bu bilgileri ilim âlemine sunan kişilerdir. Ömrünü Türklük bilimine adayan, Türk dili ve Türk dünyası ile ilgili çalışmalara imza atan Tuncer GÜLENSOY da ülkemizin yetiştirdiği önemli Türkologlardan biridir.Bu makalede Tuncer GÜLENSOY’un hayatı, akademik ve idari görevleri, yönettiği tezler; yazdığı kitap, makale ve bildirilerle ilgili bilgilere yer verilmiştir.
Keywords: Linguistics; Dilbilim