Şii iMAMET NAZARiYESi TARTIŞMALARI BAGLAMINDA AHMED EL-KATiB'E BiR REDDiYE: NEZiR HASENi'NiN Di FA 'UN ANi'T-TEŞEYYU' AD Ll ESERi - Bozan, Metin (Fırat University, 2010)
Bu makalenin amacı, İmamiyye Şiası'nın imarnet nazariyesini temel kaynaklara dayalı olarak sorgulayan Şii alirrıldüşünür Ahmed el-Katib'ın dilimize Şia 'da Siyasal Düşüncenin Gelişimi adıyla çevirilen Tataı:vuru Fikri 's-Siyasi eş-Şii mine 'ş-Şürii il ii Veliiyeti Faki/ı adlı eseri ve bu esere bir reddiye olan Şii uleınadan Nezir Haseni'nin "Difii'un Ani't-Teşeyyu" adlı eserleri bağlaınında İmamiyye Şiası'nın imarnet anlayışına yöneltilen temel tenkitler ve Ş iiierin buna karşı savunusıı hakkında bir fikir vermektir.
A Refutation to Ahmad Al-Katib jn The Context of Shiite Theory of lmamate: Nazir Hasani's Work Entitled Difa 'An AI-Tashayyu'
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları