Üst servikal sempatik zincirden kaynaklanan periferik parafarengeal schwannoma: Olgu sunumu - Keleş, Erol; Yalçın, Şinasi; Sakallıoğlu, Öner; Dağlı, Adile Ferda (My University, 2006)
Schwannoma, nöroektodermden kökenli sert, düzgün sınırlı, kapsüllü ve yavaş büyüyen iyi huylu bir tümördür. En sık baş ve boyun bölgesinde görülmesine rağmen servikal sempatik zincirden kaynaklanan schwannoma nadirdir. Tedavisinde parafarengeal bölgeye çeşitli yaklaşımlarla kitlenin total eksizyon uygulanmaktadır. Bu makalede, 28 yaşında bayan hastada paraferengeal bölgede servikal sempatik zincirden kaynaklanan Schwannoma olgusu sunuldu. Bu vakada schwannomanın semptomatolojisi, tanısı, ayırıcı tanısı ve tedavisi tartışıldı.
Keywords: Kadın; Erişkin; Farinks hastalıkları; Nörilemoma