GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞANLARININ İŞ TATMİNİNİN PERFORMANSA ETKİSİNİN İNCELENMESİ (ELAZIĞ İLİ ÖRNEĞİ) - KÜÇÜK, YUSUF (Fırat Üniveristesi, 2022)
Bu çalışmanın temel amacı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarının iş tatminin performanslarını nasıl etkilendiğini belirlemektir. Mevcut araştırma, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde çeşitli branşlarda görev yapan 700 personelin algılarına dayalı olarak yapılması planlandı. Bu araştırmanın örneklemini Elazığ ili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde farklı iş kollarında çalışan 248 personel oluşturmaktadır. İş tatmininin performans etkisinin incelemesi çalışması nicel araştırma yöntemiyle araştırıldı. Verilerin örneklem grubundan toplanmasında anket formları kullanılmıştır. Bu çalışmada, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde farklı çalışma alanlarında görev yapan personelin iş tatmin düzeylerinin ölçülmesi ve demografik özelliklerine göre iş tatminlerinin değişip değişmediğinin belirlenmesi amaçlanmıştır. İş tatmini üzerinde geçerliliği genel kabul görmüş ve yaygın olarak kullanılan Minnesota İş Tatmin Ölçeği çalışma için uyarlanarak kullanılmıştır. Ankette çalışan performansını ölçmek için Sigler ve Pearson tarafından kullanılan İşgören Performans Ölçeği kullanılmıştır. Bu kapsamda SPSS paket programı ve AMOS paket programı kullanılmıştır. Veriler, nicel veri analizi kullanılarak analiz edildi. Nicel verilerin analizi pozitivist (yorumlamacı) paradigmalarla yapılmıştır. Çalışanların tanımlayıcı özelliklerinin iş tatmini ve performansa etkisi araştırılmıştır. Çalışanların iş tatmin düzeyleri ve iş tatmininin performansa etkisi araştırılmıştır. Sonuç olarak çalışmada iş doyumu ile çalışma performansı yaklaşık %28 oranında pozitif yönlü bir etki söz konusudur. İş tatmininin performansı %7,8 oranında artırdığı gözlemlenmiştir.

The main purpose of this study is to determine how is affected of job satisfaction performance of workers of Provincial Directorate of Youth and Sports. The study was planned to be performed based on the perceptions of 700 personnel working in various branches in Elazig Youth and Sports Provincial Directorate. The sample of this study consists of 248 personnel working in different fields of work in Elazig Youth and Sports Provincial Directorate. The study of the performance effect of job satisfaction was investigated using the quantitative research method. Questionnaire forms will be used to collect data from the sample group. In this study, it is aimed to measure the job satisfaction levels of the personnel working in different fields of work in the Elazig Youth and Sports Provincial Directorate and to determine whether their job satisfaction changes according to demographic characteristics. For this purpose, the Minnesota Job Satisfaction Scale was adapted and used which is generally accepted and widely used on job satisfaction, for the study. The Employee Performance Scale using by Sigler and Pearson was used to measure employee performance in the survey. In this context, SPSS package program and AMOS package program were used. Data were analysed using with quantitative data analysis The analysis of quantitative data was done with positivist (interpretive) paradigms. The effects of descriptive characteristics of employees on job satisfaction and performance were investigated. Job satisfaction levels of the employees and the effect of job satisfaction on performance were investigated. As a result, there is a 28% positive relationship between job satisfaction and employee performance in the study. It has been observed that job satisfaction increases performance by 7.8%.
Investigation of the effect of job satisfaction of the employees of the youth and sports provincial directorate on performance (example of Elazig province)
Keywords: Spor