Yenilik faaliyetleri açısından kobi’ler - Aksoy, Ali; Demirel, Erkan T. (My University, 2008)
Yenilik; tüm işletmeler için olduğu gibi KOBİ’ler için de rekabet ortamında ayakta kalabilmenin hayati bir şartıdır. Bu çalışma söz konusu perspektiften hareket ederek; Elazığ’da ki KOBİ’lerin yenilik faaliyetlerine bakış açılarını tespit etmeyi amaçlayan bir alan araştırmasıdır. Literatür tarama ve anket yolu ile veri toplanmıştır. Elazığ’daki 270 KOBİ’den 56’sının sahiplerine veya üst düzey yöneticilerine anket uygulanmıştır. Araştırma sonucunda söz konusu işletmelerin yenilik eğilimlerinin olduğu ancak bu eğilimin yeterince değerlendirilemediği tespit edilmiştir. Yeniliğin KOBİ’lerin boyutlarını zorlamasının ve işletme yöneticilerinin yenilik konusunda sahip oldukları bilinci yeterince özümseyememelerinin, bu sonucu doğuran nedenler olabileceği düşünülmektedir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: KOBİ; Yenilik; İşletme; Girişimcilik