Öğretmenlerin Sınıfta İstenmeyen Davranışların Önlenmesi ve Değiştirilmesine Yönelik Stratejileri Uygulama Durumları - Kazu, Hilal (My University, 2007)
Bu çalışmanın amacı, öğretmenlerin sınıfta istenmeyen davranışların önlenmesi ve değiştirilmesine yönelik stratejileri uygulama durumlarını belirlemektir. Araştırmada survey yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini Elazığ İlinde 2003-2004 öğretim yılında ilköğretim okullarında görev yapan 748 öğretmen oluşturmuştur. Bu makalede, öğrencilerin istenmeyen davranışlarının önlenmesi ve değiştirilmesine yönelik stratejilerin uygulanmasına ilişkin bulgular tartışılmış ve elde edilen sonuçlara göre öneriler geliştirilmiştir.
Keywords: Sınıf yönetimi; önleme; Elazığ; ilk öğretim öğretmenleri; istenmeyen davranışlar; öğretmen sorumlulukları; problem çözme stratejileri