Asenkron Makinaların Değişken Anahtarlama Noktalı Model Öngörülü Akım Kontrolü - Türker, Çiğdem Gündoğan; Karamanakos, Petros; Kennel, Ralph (Fırat University, 2018)
Model öngörülü kontrol yöntemleri, sistem değişkenlerinin optimum değerlerini hesaplamak için sistem modelini kullanmaktadır. Her örnekleme zamanı içerisinde ölçülen sistem değişkenlerinin değerlerine göre olası tüm anahtarlama durumları için değer fonksiyonunu hesaplayarak bir sonraki çalışma adımı öngörülür.  Ancak, bu yöntemin önemli dezavantajlardan biri olan kontrol edilen değişkenin dalgalılığını azaltmak için uygulanan gerilim vektörünün bir örnekleme zamanından daha kısa sürelerde değiştirildiği bir algoritma geliştirilmiştir. Bu çalışmada, üç fazlı üç seviyeli nötr noktası bağlantılı evirici ile sürülen bir asenkron motorun akım kontrolü için değişken anahtarlama noktalı model öngörülü kontrol algoritması (VSP2CC) uygulanmaktadır.