İnternet Kafelerin Güvenlik Bağlamında Değerlendirilmesi - Taşpınar, Mehmet; Gümüş, Çetin (My University, 2005)
Bu araştırma makalesinde, internet kafeler güvenlik bağlamında çeşitli boyutlarıyla incelenmiştir. Bu bağlamda 81 ildeki internet kafe işletmecileri, internet kafe müşterileri, emniyet müdürlüğü yetkilileri ve 5 ildeki milli eğitim okul idarecilerinin çeşitli konulara ilişkin maddeler üzerinde kendi görüşlerinin yanı sıra, grupların görüşleri alınmıştır. Tüm gruplardan toplam 2748 kişiye uygulanan anketlerle çeşitli araştırma bulgularına ulaşılmış ve konuyla ilgili öneriler getirilmiştir. Araştırmadan elde edilen verilere göre sonuçlar şöyle özetlenebilir: •Ağırlıklı olarak gençler ve öğrenciler tarafından kullanılan internet kafeler, genellikle oyun ve eğlence içerikli algılanmakta ve bu şekilde kullanılmaktadır. •İnternet kafeler, toplumun büyük kesiminin İnternet ihtiyaçlarını karşıladıkları mekanlardır. İnternet kafeler, bu nedenle bilgi toplumu olma yolunda özel bir misyon üstlenmişlerdir. •İnternet kafelerin denetimi, bu mekanların topluma daha yararlı hale gelebilmeleri ve eğitim amaçlı kullanılmaları açısından büyük önem taşımaktadır.
Keywords: Eğitim; güvenlik; sayısal kütüphaneler; hesapların denetimi; internet kafeler