İKİNCİ BASAMAKTAN LİNEER OLMAYAN FARK DENKLEMLERİNİN ÇÖZÜMLERİNİN ASİMPTOTİK DAVRANIŞI - TUNÇ, YAVUZ SELİM (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi İKİNCİ BASAMAKTAN LİNEER OLMAYAN FARK DENKLEMLERİNİN ÇÖZÜMLERİNİN ASİMPTOTİK DAVRANIŞI Yavuz Selim TUNÇ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 64 Bu çalışma üç bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde; Fark denklemleri teorisinde kullanılan bazı temel tanımlar verilmiştir. İkinci bölümde; Yüksek basamaktan lineer fark denklemlerinin genel teorisi ve çözümlerin elde edilmesinde bazı metotlar açıklanmıştır. Üçüncü bölümde; İkinci basamaktan lineer olmayan fark denklemlerinin yeni bir sınıfının çözümlerinin asimptotik davranışı incelenmiştir.Bu denklemlerin mümkün olan çözümleri onların n -> oo için asimptotik davranışına göre çeşitli sınıflara ayrılmakta olup, çözümlerin varlığı ise sabit nokta tekniği yardımıyla gösterilmiştir. Ayrıca sonuçlan açıklayıcı örneklere yer verilmiştir. ANAHTAR KELİMLER: Lineer olmayan fark denklemleri, Asimptotik davranış, Poincare teoremi.
Asymptotic behaviour of solutions of second order nonlinear difference equations
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics