Türkiye’deki Endüstri Mühendisliği Eğitiminin Mezun Görüşlerine Dayalı Analizi - Uçar, Ukbe; İşleyen, Selçuk Kürşat (My University, 2019)
Türkiye’ de her yıl binlerce öğrenci farklı üniversitelerin endüstri mühendisliği bölümünden mezun olmakta ve çeşitli sektörlerdeiş hayatına başlamaktadır. Öğrenciler, üniversitelerinden aldıkları eğitim ve vizyon sayesinde çalıştıkları sektörlerde başarılıolabilmektedir. Alınan eğitimlerin değerlendirilmesi ise ancak mezun olduktan sonra anlaşılabilmektedir. Bu çalışmada, Türkiye’de endüstri mühendisliği eğitimi veren üniversitelerin değerlendirilmesi ve karşılaştırılması için mezun görüşlerine dayalı biranket çalışması yapılmıştır. Anket çalışmasının güvenilirliğinin test edilmesinde Cronbach Alpha testi, elde edilen sonuçlarınanaliz edilmesinde ise istatistiksel metotlar kullanılmıştır. Bu çalışma ile Türkiye’ de verilen endüstri mühendisliği eğitimininmevcut durumunu analiz edip, güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilmesi amaçlanmış, bu sayede, Türkiye’ de, endüstrimühendisliği eğitiminin daha iyi bir yere taşınmasına katkıda bulunulması hedeflenmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; İşletme; Endüstri Mühendisliği