YAMA İLE TAMİR EDİLMİŞ ÇATLAK İÇEREN PİM BAĞLANTILI KOMPOZİTLERDE KIRILMA DAVRANIŞININ SAYISAL ANALİZİ - GÜNDÜZ, YUNUS (Fırat Üniveristesi, 2013)
Bu çalışmada, bir yüzü kompozit yama ile tamir edilmiş pim delikli bir kompozit levhadaki çatlak ucu gerilme şiddet faktörü çekme yükü etkisi altında sayısal olarak hesaplanmış ve hesaplanmış ve geometri ve malzeme gibi değişken parametrelerin etkisi incelenmiştir. Çözümde çatlak ucu yer değiştirmeleri sonlu elemanlar paket programı ANSYS ile bulunmuştur ve tamir edilmiş levha üç boyutlu olarak modellenmiştir. Gerilme şiddet faktörü; Yer değiştirme Korelasyon (YK) metodu ile hesaplanmıştır. Elde edilen sonuçlar grafikler halinde sunulmuştur.

In this study, the pin hole on one side and a composite plate was repaired with composite patch crack tip stress intensity factor under the influence of tensile load was calculated and calculated numerically investigated the effect of variable parameters, such as geometry and material. Crack tip displacements in the finite element program ANSYS solution, was found and repaired with a plate is modeled as a three-dimensional. Stress intensity factor, the displacement correlation (DC) were calculated by the method. The results obtained are presented graphically.
Pin connection with the repair patch crack in the fracture behavior of numerical analysis of composites
Keywords: Makine Mühendisliği