Yüksek basınçta ksenon kristalinin bulk özellikleri - Özgen, Soner; Kuzucu, Veysel; Adıgüzel, Osman (My University, 1996)
Çeşitli laboratuvar şartları altında şekil ve hacmi değişen maddelerin teorik incelenmesini sağlayan Parrinello ve Rahman'ın moleküler dinamik hesaplama yöntemi, ksenon'un izobarik ve izotermik davranışlarının incelenmesinde kullanıldı. 0-2GPa basınç aralığında izobar eğrileri ve 5-140 K sıcaklık aralığında izoterm eğrileri çizildi. Ksenon için hesaplanan izobarik termal genleşme katsayısı ve hacim modülü değeri literatür ile uyumlu bulundu.
Keywords: Fizik; Atomik ve Moleküler Kimya; Termodinamik; Fizikokimya