Vicia koeieana’ nın karyolojik ve palinolojik yönden araştırılması - Kıran, Yaşar; Gedik, Osman; Şahin, Ahmet; Gür, Nazmi (My University, 2014)
Vicia L. cinsinin (Fabaceae) Anatropostylia seksiyonunun tek türü olan Vicia koeieana karyolojik ve palinolojik yönden araştırıldı. Bitki örneği (Vicia koeieana Rech. f.) 2012 yılında doğal habitatından toplandı. Çalışılan türün temel kromozom sayısı 2n=14 olarak bulundu. Türe ait kromozomların median (m) ve submedian (sm) sentromerli olduğu gözlendi. Palinolojik çalışmalarda polen şekli prolat, apertürleri trikolparat ve ornemantasyonu ise retikulat olduğu tespit edilerek ölçümleri yapıldı.

Karyological and palynological were investigated on single species Vicia koeieana of the Anatropostylia section of the Vicia L. genus. Sample plant of V. koeieana were collected from natural habitats in 2012. The basic chromosome number was observed to be 2n=14. Chromosomes had median region (m) and submedian (sm) centromers. The results of investigation of the palynological revealed that the pollen type prolate, apertures tricolporate and ornamentation is reticulate and they were measured.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Vicia L.; Karyotip; Polen morfolojisi; Karyotype; Pollen morphology