İlköğretim Matematik Öğretmen Adaylarının Bilgisayar Okur-Yazarlığı ile Bilgisayar Destekli Matematik Öğretimi Arasındaki İlişkiye Yönelik Görüşleri - İç, Ünal; Kılıçarslan, Selim (Fırat University, 2016)
Bilgisayara dayalı bilişsel araçlar kullanılarak yapılan matematik öğretimine bilgisayar destekli matematik öğretimi denmektedir. Bilgisayar okur-yazarlığı ise bilgisayar kullanabilme becerisi olarak tanımlanmaktadır. Bilgisayar destekli matematik öğretimi ile bilgisayar okur-yazarlığı arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmaya yönelik yapılan bu çalışmada, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü son sınıfta okuyan 95 öğretmen adaylarıyla klinik mülakat yapılarak veriler toplanmıştır. Elde edilen bulgulardan ilköğretim matematik öğretmen adaylarının bilgisayar okur-yazarlığı olmadan bilgisayar destekli matematik öğretiminin yapılamayacağını düşündükleri sonucu ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bilgisayar destekli matematik öğretimi için bilgisayar okur-yazarlığı bireye kazandırılmalıdır.

Teaching mathematics via using computer related informative technology is called computer aided instruction. Computer literacy can be defined as the skill of utilizing computer. And the aim of this study is to find out the opinions of the primary school mathematics teacher candidates about the relation between computer literacy and computer assisted mathematics teaching. Making clinical interviews with 95 teacher candidates who study at the Department of Elementary Mathematics Teacher Education, The Fırat University, Faculty of Education, we collected some data. The results show that the teacher candidates think it is impossible to carry out computer assisted mathematics teaching without being computer literate. For computer assisted mathematics teaching, it is necessary that individuals acquire computer literacy.
The Opinions of The Primary School Mathematics Teacher Candidates About the Relation Between Computer Literacy and Computer Assisted Mathematics Teaching