Bir İnekte Sekokolik Volvulus - Kızıl, Ömer; Tümer, Kenan Çağrı (My University, 2016)
Hastalık, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Kliniğine iştahsızlık, sancı ve şişkinlik şikayetleriyle getirilen, 3 yaşındaki Simental ırkı bir inekte teşhis edilmiştir. Klinik muayenede bağırsaklarında patolojik vaziyet değişikliğinden şüphelenilen inek için deneysel laparatomiye karar verilmiş ancak genel durumu hızla bozularak zorunlu olarak kestirilmiştir. Bu bildirimde, sekokolik volvuluslu bir ineğe ait klinik, hematolojik ve postmortem bulgular sunulmuştur.
Keywords: Veterinerlik