Türkiye’de üniversiteler voleybol 2. Liginde oynayan öğrenci-sporcuların iletişim ve performans verimine yönelik görüşlerinin incelenmesi, - Hacıcaferoğlu, S., Korkmaz, M., Atalay, A., Yücel, A. S., (My University, 2015)
Bu araştırmanın amacı 16-27 Aralık 2014 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Üniversiteler Voleybol İkinci Lig müsabakalarına katılan öğrenci-sporcuların iletişimin performans verimine etkisine ilişkin görüşlerinin farklı değişkenler açısından incelenmesidir. Araştırmanın çalışma evrenini Türkiye’de üniversitelerde eğitim gören ve aynı zamanda üniversitelerin voleybol takımlarında yer alan öğrenci sporcular oluşturmakla birlikte örneklem grubunu 16-27 Aralık 2014 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Üniversiteler Voleybol İkinci Lig müsabakalarına katılan 23 farklı üniversitenin öğrenci-sporcuları oluşturmaktadır. Öğrenci-sporcuların iletişimin performans verimine etkisine yönelik görüşlerini belirlemek amacı ile katılımcılara anket uygulanmıştır. Uygulanan anketin Cronbach’s Alpha kat sayısı olarak 0.925 değeri elde edilmiştir. Man Whitney U, Kruskal Wallis, Jonckheere-Terpstra ve Ki-Kare teknikleri uygulanarak araştırma genişletilmiştir. Sonuç olarak üniversitelerin voleybol takımlarında yer alan öğrencilerin iletişimin performans verimine etkisine ilişkin görüşlerinin cinsiyet, üniversite ve not ortalaması değişkenleri açısından anlamlı farklılıklar ortaya koyduğu tespit edilmiştir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Voleybol; Performans Verimi; İletişim