Paylaşılmış psikotik bozukluk: Bir olgu sunumu - Korkmaz, Sevda; Kuloğlu, Murat; Bahçeci, Bülent; Atmaca, Mudar (My University, 2010)
Paylaşılmış psikotik bozukluk (folie à deux) nadir görülen, sanrıların ön planda olduğu ve kültürler arası farklılık gösteren bir bozukluktur. Literatürde bildirilen olgularda, etkilenmiş olan bireylerde daha çok perseküsyon, referans ve mistik sanrılar başta olmak birçok farklı tip sanrı bulunmaktadır. Diğer yandan paylaşılmış psikotik bozukluğu olanlarda erotomanik sanrıların olduğunu bildiren yayınlar oldukça az sayıdadır. Bu yazıda, şizofreni tanılı annenin sanrılarından etkilenen iki çocuktan biri olan ve erotomanik sanrıların eşlik ettiği bir paylaşılmış psikotik bozukluk olgusu sunulacaktır.
Keywords: Nörolojik Bilimler; Psikiyatri