ÇARPIMSAL ANALİZDE TERS NODAL PROBLEMLER - GÜNEŞ, EMRE (Fırat Üniveristesi, 2022)
Bu tez çalışmasında çarpımsal analizde mutlak değer, limit, süreklilik, türev ve integral kavramları tanımlanmış ve detaylandırılmıştır. Buna ek olarak çarpımsal analizde diferensiyel denklemler ele alınarak çözüm yöntemleri ifade edilmiştir. Çarpımsal analizde Sturm-Liouville denklemi kurularak, bu denklemi içerisinde bulunduran problemin özdeğerleri ve öz fonksiyonlarının spektral özellikleri çarpımsal analizde incelenmiştir. Spektral analizde ters problem türlerinden birisi olan ters nodal problemler çarpımsal analizde ele alınmış ve Sturm-Liouville denklemi için ters nodal problemin çözümü çarpımsal analizde yapılmıştır.

In this master's thesis, the concepts of absolute value, limit, continuity, derivative and integral in multiplicative analysis are defined and detailed. In addition to this, solution methods are expressed by considering differential equations in multiplicative analysis. In the multiplicative analysis, the SturmLiouville equation was established and the eigenvalues of the problem containing this equation and the spectral properties of the eigenfunctions were examined in the multiplicative analysis. Inverse nodal problems, one of the inverse problem types in spectral analysis, are handled in multiplicative analysis and the solution of the inverse nodal problem for the Sturm-Liouville equation is made in multiplicative analysis.
Inverse nodal problems in multiplicative analysis
Keywords: Matematik