Postmodern dönemde bedenin tüketim temelinde yeniden insası - Özbolat, Abdullah (My University, 2011)
Bu çalısmada, bedenin tüketim temelinde yeniden insasını ele alınmakta ve bedene postmodern dönem nasıl yaklasmakta ve bedeni nasıl insa etmektedir? Soruları tartısılmaktadır. Postmodern dönemde gençlik ve güzellik yalnızca bir ideal olarak kalmamakta, beden, pek çok kurum ve pratik yoluyla erisilebilir, değistirilebilir, hükmedilebilir bir hedef olarak görülmektedir. Püritanizmden sonra fiziksel ve cinsel özgürlesme biçimi altında bedenin, “yeniden kesfi” telkin edilmektedir. Postmodern dönemle birlikte bedenin yeniden insası önceki dönemlerden bir farklılasmayı beraberinde getirmektedir. Bedenin yeniden insası sürecinin boyutları, bedenin bir çalısma/hareket alanı olması, bir toplumsal sorumluluk olarak “form” süreci, kesif ve özgürlesmenin cinselliğe altyapı hazırlaması sürecidir.
Keywords: Beşeri Bilimler; Sosyoloji