KESİKLİ TESADÜFİ DEĞİŞKENLERİN SIRALI İSTATİSTİKLERİ - BAŞHAN, ALİ (Fırat Üniveristesi, 2010)
Bu tez, üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, bazı temel tanımlar verilmiştir.İkinci bölüm, iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda, bağımsız ve aynı dağılımlı kesikli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin dağılımları incelenmiştir. Bu bölümün son kısmında, bağımsız fakat aynı dağılımlı olmayan kesikli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin dağılımları elde edilmiştir.Son bölümde, bağımsız fakat aynı dağılımlı olmayan kesikli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin olasılık ve dağılım fonksiyonu ile ilgili bazı sonuçlar verilmiştir.

This thesis consists of three chapters.In the first chapter, the fundamental definitions are given.The second chapter consists of two sections. In the first section, the distributions of order statistics of independent and identically distributed discrete random variables are examined. In the last section of this chapter, the distributions of order statistics of independent but not necessarily identically distributed discrete random variables are obtained.In the last chapter, the some results related to the probability and distribution function of order statistics of independent but not necessarily identically distributed discrete random variables are given.
Order statistics of discrete random variables
Keywords: Matematik