MUHAMMED FERİD VECDİ, TEFSİRİ VE TEFSİRDEKİ METODU - Soysaldı, Mehmet (Fırat University, 1999)
Ferid Vecdi'nin doğum tarihi hakkında ihtilaf vardır. Hayatı hakkında yazılan yazılarda 1875 ve 1878 yıllan arasında bir tarihte İskenderiye'de doğduğu belirtilmektedir. Mühendis Muhammed Tevfik Ahmed, Ferid Vecdi ile olan özel bir sohbetinde, onun 1869 yılında doğduğunu -bizzat kendisinden- işittiğini söylemiştir
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları