Dilin kaynağına ilişkin kelamcıların yaklaşımlarına eleştirel bir bakış - Yar, Erkan (My University, 2019)
Dillerin kaynağına ilişkin çeşitli alimlerin görüşlerini inceleyen araştırmalar olduğu gibi, belirli bir alandaki alimlerin veya ekollerin dillerin kaynağına ilişkin görüşlerini konu alan araştırmalar da mevcuttur. Bu araştırmalarda genel olarak kişi ya da ekollerin görüşlerine yer verilmesine rağmen, bu görüşlerinin eleştirisi yapılmamakta; dilin kaynağının ilişkili olduğu konular hakkındaki paradigmalara yer verilmemektedir. Bu nedenle de bu çalışmada çeşitli alimlerin ve ekollerin görüşlerin açıklanmasıyla birlikte çözümleme, karşılaştırma ve eleştiri yöntemi kullanılarak dilin kökenine ait yaklaşımlar incelenecektir.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Kelam ilmi; Dillerin kaynağı; Adem’in dili; Cennetin dili; Dillerdeki üstünlük