KÖPEKLERDE DENEYSEL DİSTAL EKSTREMİTE YARALARININ POŞ FLEP İLE SAĞALTIMI - Karabulut, Enis; Durgun, Taner (Fırat University, 2005)
Bu çalışmada, on iki köpeğin arka sol distal ekstremitesinde deneysel sirküler yara oluşturuldu. Distal ekstre-mitedeki yaralar lateral abdominal bölgede oluşturulan poş flep yöntemiyle sağaltıldı. Poş flep çift pediküllü fleptir, orta ve distal ekstremite üzerindeki bir defektin onarılmasında kullanılmaktadır. Sonuç olarak; köpek-lerde sirküler distal ekstremite yaralarının sağaltımında poş flep yönteminin özellikle yavru köpeklerde uygu-lanabileceği kanısına varıldı.