Doğrusal genelleştirilmiş ağırlıklı n-den k çıkışlı F sistemin güvenilirlik analizi - Özbey, Fahrettin; Gökdere, Gökhan (Aktüerya Derneği [EN], 2021)
Belirli sayıdaki bileşenlerin paralel bağlanmasıyla oluşan yapı modül olarak adlandırılır. N tane modülün dairesel veya doğrusal sıralanmasıyla genelleştirilmiş n-den k çıkışlı sistem elde edilir. Bu çalışmada, doğrusal genelleştirilmiş ağırlıklı n-den k çıkışlı F sistem tanımlanmıştır. Bu sistemin güvenilirliği ve sistem imzası elde edilmiştir. Ağırlıklı sistemlerde her bir bileşenin sisteme katkısı farklı olduğundan bu katkı bileşen ağırlığı olarak ifade edilir. Sistemdeki her bir bileşenin kendine ait ağırlığı ve çalışma olasılığı vardır. Modülü oluşturan bileşenlerin toplam ağırlığına modül ağırlığı denir. Ardışık arızalı modüllerin toplam ağırlığı en az k olduğunda veya sistemdeki arızalı bileşenlerin toplam ağırlığı en az ? olduğunda doğrusal genelleştirilmiş ağırlıklı n-den k çıkışlı F sistem arızalanır.

The structure formed by connecting a certain number of components in parallel is called a module. A generalized k-out-of-n F system consists of a sequence of N ordered modules in a line or circle. In this study, linear generalized weighted k-out-of-n F system is defined. The reliability and system signature of this system have been obtained. Since the coefficient of each component is different in weighted systems, this additive is expressed as component weight. Each component in the system has its own weight and working probability. The total weight of all components in the module is called the module weight. The linear generalized weighted k-out-of-n F system fails when the total weight of consecutive failed modules is at least k or the total weight of the failed components in the system is at least ?
Reliability analysis of linear generalized weighted k-out-of-n F system
Keywords: Engineering; Mühendislik