JAPON BILDIRCINLARINDA YUMURTA AĞIRLIĞININ VE DEPOLAMA SÜRESİNİN KULUÇKA ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİ - Özbey, Orhan; Ekmen, Fikriye (Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 2006)
Bu araştırmada. Japon bıldırcınlarında yumurta ağırlığının ve depolama sürelerinin kuluçka özelliklerine etkileri ortaya konulmuştur.Depolama süresi olarak 1.2.3.4, 5. 6. 7. 8 ve 9 gün olmak üzere 9 farklı süre uygulanmıştır. Yumurtalar üç ağırlık grubuna 11.01 g ayrılmıştır.Kuluçka makinesine konulmadan önce yumurtaların depolandıkları odanın sıcaklığı 17-20 °C ve oransal nemi % 55-60 arasında olmuştur. Depolama süresi uzadıkça döllülük oram, çıkış gücü ve kuluçka randımanı düşmüştür..Ağır yumurta grubuna >11.01 g ait döllülük oranı, çıkış gücü ve kuluçka randımanı değerleri, hafif

This studv examined the effects of egg weight and storage time on hatchability trails. Eggs were stored for 1.2,3.4.5.6.7.8 and 9 days. Eggs were collected into 3 egg weight groups 11.01 g .Storage room temperature was 17-20 °C and relative humiditv was 55-60%. Fertility, hatchability of fertile eggs and hatchability values decreased with the storage time. Fertility, hatchability of fertile eggs and hatchability values were higher in heavier egg weight group, >11.01 g compare groups. P
The effects of Egg Weight and Storage Time on Hatchability Traits in Japanese Quail