Bir Nöropazarlama araştırmasının deneysel yolculuğu ve araştırmanın ilk ipuçları - Yücel, Atilla; Çubuk, Fatma (My University, 2014)
Bu çalışma, Nöropazarlama araştırmalarına yön gösterici olacağı düşünülen bir araştırmadır. Yapılacak olan diğer deneysel çalışmaların detaylarını daha iyi çözümleyebilmek, deney sırasında karşılaşılan problemleri, sınırlılıkları ve dikkat edilmesi gereken hususları öğrenmek amacıyla ön bir deneysel çalışma niteliğindedir. Fırat üniversitesinde yapılan bu deneysel çalışmada, kız ve erkeklerden oluşan 20 kişilik gönüllü grubuyla çalışılmıştır. Cihaz olarak EEG(Elektroansefalografi) kullanılmıştır. Bu çalışma ön çalışma olduğu için kişi sayısı sınırlı tutulmuştur. Bu çalışmanın asıl amacı, deney sırasında karşılaşılan durumları belirlemek ve güvenli bir deney ortamı oluşturmaktır. Bununla birlikte bu çalışma araştırma sürecine ve sonuçlarına ilişkin ilk ipuçlarını sunmaktadır. Yurtdışında yapılmış diğer deneysel çalışmalarda deney ortamın oluşum süreci, yaşanan veri kayıpları ve cihazın, beynin hangi bölgesini ölçüldüğü ve deneylere dair ayrıntılar belirtilmemiştir. Bununla birlikte demografik ayrıntılar gösterilmemiş ve bu konuda bir açıklama yapılmamıştır. Bu çalışma, demografik özelliklerin deney sonuçlarını etkilediğini ortaya koymaktadır.3
Keywords: İşletme; Psikoloji