Sezgici Yönetim: Okul Müdürlerinin Sezgi Gücünden Yararlanma Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma - Töremen, Fatih (My University, 2004)
Herhangi bir konuda karar vermek, etkili olmak ya da olmamakla karşı karşıya kalma riskini içermektedir. Yöneticiler açısından biçimsel mantık ve muhasebe oldukça önemlidir. Fakat bilimsel araştırmalar insanın yalnızca fiziksel duygulara sahip olmadığını, duygusal zeka çerçevesinde ele alınabilecek sezgi denen bir algıya sahip olduğunu göstermektedir. Okul yöneticilerinin bir yönetim süreci olan karar verme durumunda sezgilerini kullanabilirliklerini irdelemeyi amaçlayan bu çalışmada betimsel tarama yöntemine dayalı 11 maddeli bir anket kullanılmıştır. Okul yöneticilerinin zaman zaman sezgi güçlerinden yararlandıkları sonucu ortaya çıkan araştırmada sezgiden yararlanma ile yaş ve kıdem değişkeni açısından anlamlı farklar olduğu görülmüştür.
Keywords: Okul yönetimi; eğitim yönetimi; eğitim yöneticileri; okul yöneticisi; sezgisel yönetim