Martensitik dönüşümler için Ginzburg-Landau serbest enerjisinin tüketilmesi - Kuzucu, Veysel; Kartal, Sebahattin (My University, 1999)
{l10}<$1\\bar{1}0$> kesmesiyle meydana gelen kübik bcc yapıdan tetragonal yapıya dönüşümler için bir boyutlu bir örgü modeli seçildi. En yakın komşu atomik düzlemler arasındaki iki cisim ve üç cisim etkileşmeleri dikkate alınarak, örgünün nanlineer deformasyon potansiyel enerjisi tanımlandı. Sürekli örgü yaklaşımı kullanılarak, bu enerjiden martensitik dönüşümler için Ginzburg-Landau enerjisi olarak bilinen ve seri açılımdan gelen çok sayıda zorlanma gradyenti teriminini ihtiva eden bir boyutlu nanlineer, nanlokal elastik serbest enerji yoğunluğu ifadesi türetildi.
Keywords: Fizik; Katı Hal