“Kadın Karşıtı Söylemin İslâm Geleneğindeki İzdüşümleri” Adlı Kitabın Dördüncü Bölümünün Değerlendirilmesi - Kazan, Tahsin (Veysel ÖZDEMİR, 2021)
İslam’a göre insanların cinsiyet, soy, etnik köken veya dünyevi statülerine bağlı bir üstünlüğü söz konusu değildir. İnsanı muhatap alan Kur’ân-ı Kerim, tüm insanları eşit görür. Vahye muhatap olma bakımından kadın bir insandır ve erkekle eşittir. Allah Kur’ân’da üstünlüğün ancak takva ile olacağına dikkat çekmiştir. Takvanın anlamı ise insanın kendisini günahlardan sakındırmasıdır. Bu üstünlük yarışında kadın da aynı konumdadır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları