Psödoksantoma elastikum ve göz - Çeliker, Ülkü; Yılmaz, Sule; Özercan, İbrahim; Çeliker, Hüseyin (My University, 2000)
Psödoksantoma elastikum; deri, göz, gastrointestinal ve kardiovasküler sistemleri tutan bir elastoreksistir. Portakal kabuğu görünümlü fundus (peau d'orange), optik sinir başı druseni ve anjioid çatlak en belirgin göz bulgularıdır. Bu yazıda iki olgu nedeniyle Psödoksantoma elastikum'un sistemik ve göz bulguları literatür ışığında tartışılmıştır.
Keywords: Olgu sunumu; Anjiyoid çatlak; Retina; Psödoksantoma elastikum; Optik sinir