1929 Dünya ekonomik krizi'nin Türkiye'ye etkileri - Ezer, Feyzullah (My University, 2010)
1929 Dünya Ekonomik Krizi, başta Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere olmak üzere, dünyanın birçok ülkesini derinden etkilemiştir. Bu krizden etkilenen ülkelerden biride Türkiye'dir. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanı ile birlikte hızlı bir kalkınma sürecine girmiştir. Bu süreçte Türkiye, liberal bir ekonomi politikası takip etmiştir. Fakat Türkiye, dünyanın yaşadığı ekonomik kriz yüzünden, takip ettiği bu liberal ekonomik politikayı yeniden gözden geçirmek ve bazı tedbirler almak zorunda kalmıştır. Bu çalışmada; 1929 Dünya Ekonomik Krizi'nin Türkiye'ye etkileri ve kriz sonrası Türk hükümetlerinin aldığı tedbirler incelenmeye çalışılmıştır.
Keywords: Tarih; İktisat