Göğüs duvarı tüberkülozu: Olgu sunumu - Çakmak, Muharrem; Oruç, Menduh; Balcı, Akın Eraslan (My University, 2011)
Göğüs duvarı tüberkülozu soğuk absesi nadir görülen bir hastalıktır. Tüberkülozun ekstrapulmoner yerleşimi olguların %15-20’de görülür. Klinik olarak piyojenik abse ya da toraks duvarı tümörüne benzeyebilir. Bu yazıda göğüs duvarında kitle ve aralıklı öksürük şikâyetleri ile kliniğimize gelen 27 yaşındaki erkek hasta sunuldu. Tedavide, kitle eksizyonu ve postoperatif tanı sonrası antitüberküloz tedavi uygulandı.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji; Enfeksiyon Hastalıkları