Bir koyunda böbrek karsinomu - Karadaş, Erkan; Timurkaan, Necati (My University, 2001)
Bölgemizde ilk defa 6-7 yaşlarındaki dişi bir koyunda primer böbrek karsinomu tespit edildi. Makroskobik olarak, sağ böbreğin kraniyal kutbunda, kapsüllü, ovoid ve soliter bir kitle olarak yerleşen tümörün kesit yüzü lobüler görünümlü olup, gri ya da açık sarımtırak renkte nekroz ve kanamalar vardı. Tümörün ekstrarenal dokularda metastazları görülmedi. Mikroskobik olarak tümör dokusunun büyük bir bölümü, sabun köpüğü görünümünde, şeffaf, vakuoler sitoplazmalı iğ ya da mekik biçimindeki hücrelerin meydana getirdiği solid alanlar ile bazofilik sitoplazmalı, kübik ya da prizmatik hücrelerden oluşan papiller, tübuler ve kistik yapılardan meydana gelmişti.
Keywords: Neoplazma; olgu sunumları; koyun; karsinom; mikroskopla inceleme; böbrekler