SEKİZ YILLIK ZORUNLU EĞİTİMİN SOSYAL SONUÇLARI (SİVRİCE İLÇESİ ÖRNEĞİ) - YABANCI, SERHAT (Fırat Üniveristesi, 2004)
T ins lea Sekiz Yıllık Zorunlu Eğitimin Sosyal Sonuçları (Sivrice İlçesi Örmeği) Serhat YABANCI Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilin* Dalı 2004, Sayfa: X + 100 Bu araştırmanın amacı; sekiz yıllık zorunlu eğitimin yürürlüğe girmesinden itibaren toplum üzerinde oluşturduğu etkileri tespit etmektir. Bu bağlamda, öğretmen, muhtar ve imamların görüşlerine dayalı veriler elde edilip, amaca uygun tespitler yapılmıştır. Sekiz yıllık zorunlu eğitim sisteminin, toplum üzerindeki etkileri konusunda bazı değerlere ulaşılmış ve çerçevede sosyolojik bir değerlendirilmesi yapılmıştır. Genel olarak araştırma dört bölümden oluşmuştur. Bu araştırmada aşağıdaki konular ele alınmıştır: Birinci bölümde; sekiz yıllık eğitimin sosyal sonuçlarının ele alındığı araştırma hakkında bilgiler yer almaktadır. Problemin durumu ve araştırmanın yöntemi hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölüm; araştırmanın teorik kısmından oluşmaktadır. Araştırmanın kuramsal çerçevesi çizilip, araştırmayla ilgili teorik bilgilerden bahsedilmiştir. Üçüncü bölüm; araştırma sonucunda elde edilen bulgular verilmiş ve bunlarm analizi yapılmıştır. Elde edilen veriler daha sonra yorumlanmıştır. Son bölümde ise; araştırma sonucunda elde edilen verilere bağlı olarak, sonuçlar verilip, önerilerde bulunulmuştur.

IV Master Thesis Social Results Of Eight Yearly Necessary Eiucatioa (For Survey In The Sivrice) Serhat YABANCI ine Social Sciences Institute Sociology Science Branch 2004, Page: X+100 The aim of this research; after eight yearly necessary education is came into force, it is to demonstrate the formed of impacts over the society. In this situation has been produced occur ding to the ideas of teacher, headman and religious leaders and it has been demonstrated in appropriate for aim. Eight yearly necessary education systems have been reached some values about the impacts of society and in this case the evaluation of education was made sociologically. Generally the research consisted of four parts. In this research the following subject was discussed. In first part; findings are included about the research which discusses the result of eight yearly necessary educations. Finding was given about the method of research and the condition of problem. Second part; was consisted of the piece of theoretic of research. The institutional frame of research was drawn and it was talked about theoretical findings of research. In the third part; at the result of research where findings were gave and their analysis was made. Then findings were interpreted. In the last part; depending on finding the results of research where gave and then some offers were gave.
Social results of eight yearly necessary education (Forsurvey in the Sivrice)
Keywords: Eğitim ve Öğretim; Education and Training; Sosyoloji; Sociology