ÇALGAN DERESİ EPİLİTİK ALGLERİ - COŞKUN, ESRA (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışmada Elazığ'ın Fırat Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Çalgan Deresi'nden Ocak 2016-Haziran 2016 tarihleri arasında üç istasyondan toplanan taşlar üzerindeki epilitik algler bazı fiziksel ve kimyasal parametrelerle birlikte araştırılmıştır. Bu araştırma süresince epilitik alglere ait toplam 44 takson kaydedilmiştir. Çalışma süresince Euglenophyta (1 takson), Cyanophyta (3 takson), Chlorophyta (6 takson) ve Bacillaoriphyta (34 takson) üyelerine rastlanılmıştır. Bacillariophyta hem en fazla türle temsil edilen hem de epilitik alg topluluğu içerisinde ortaya çıkış sıklıkları ve oluşturdukları popülasyonların büyüklüğü bakımından en önemli algler olmuşlardır.

In this study, epilitic algae from three stations of Elazığ Çalgan Creek in Fırat University between January and June 2016 were investigated with some physical and chemical parameters. During this study, 44 taxa of epilithic algae were recorded. During the study, Euglenophyta (1 species), Cyanophyta (3 species), Chlorophyta (6 species) and Bacillaoriphyta (34 species) were both the most species and the most important algae in the epilithic algae community in terms of their occurrence frequency and population size.
Epilitic algae of Çalgan creek
Keywords: Su Ürünleri