Bebekte göğüs duvarının mezenkimal hamartomu: Olgu sunumu - Kazez, Ahmet; Yekeler, Hayrettin; Özel, Ş. Kerem; Solmaz, Özgen A.; Kocakoç, Ercan; Baykara, Murat (My University, 2005)
Çocuklarda çok ender görülen göğüs duvarı mezenkimal hamartomu (GDMH), iyi huylu olmakla birlikte geniş doku rezeksiyonu gerektirmesi nedeni ile önemlidir, iki aydan beri fark edilen, göğsünün sağ tarafındaki şişlik nedeni ile getirilen beş aylık kız hastada GDMH tanısı konuldu. To-rakotomi, iki kaburga ile birlikte bütün kitle çıkarılması ve göğüs duvarı eksikliğine iki tabaka sentetik yama uygulandı.Olgu ender görülmesi ve tedavi yaklaşımının irdelenmesi için sunuldu.
Keywords: Kadın; Torakotomi; Manyetik rezonans görüntüleme; Süt çocuğu; Tomografi; x-ışınlı bilgisayarlı; Ultrasonografi; Toraks duvarı; Hamartom