SERİK VE ÇEVRESİNDE YAŞAYAN YÖRÜKLERDE, ADET VE İNANIŞLAR - TOPKARAOĞLU, HÜSEYİN (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi SERİK VE ÇEVRESİNDA YAŞAYAN YÜRÜKLERDE ADET VE İNANIŞLAR Hüseyin TOPKARAOĞLU Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Dinler Tarihi Bilim Dalı 2001, Sayfa: 73 "Serik ve çevresinde Yaşayan Yürüklerde Adet ve İnanışlar" adı altında gerçekleştirilen ve büyük bir kısmı alan araştırmasına dayanan bu çalışma, giriş ve dört bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde Serik ilçesinin adının kaynağı, tarihi, Yörükler ve Serik Yörükleri hakkında bilgiler verilmiştir. Tezin birinci bölümünde yöredeki Yörüklerin doğumla ilgili adet ve inanışları, ikinci bölümde evlenme ile ilgili adet ve inanışları, üçüncü bölümde ölümle ilgili adet ve inanışları, dördüncü bölümde muhtelif adet ve inanışları yer almıştır. Bilgilerin toplanmasında mülakat, gezi ve gözlem metodlan kullanılmıştır. Araştırmamız sonucunda, Serik ve çevresinde yaşayan Yörüklerde doğum, evlenme, ölüm ve muhtelif konularda inanışların olduğunu, bunların bazılarında eski Türk inançlarını izleri olduğunu gördük.

II SUMMARY Master Thesis THE PRACTICES AND BELIEFS OF YÖRÜKS WHO LIVES IN SERİK AND ITS SURROUNDINGS Hüseyin TOPKARAO?LU The University of Fırat Social Sciences Institute Main Science Branch of Philosophy and Religion Sciences 2001, Page: 73 The study that named "The Practices and Beliefs of Yörüks Who Lives In Serik and Its Surroundings" which is about the social survey, consisted an introduction section and four other sections. In the part of introduction; the origin of Serik towns name, its history and some information about Serik and Yörüks of the Serik has given. In the first part of the thesis, the practices and beliefs of Yörüks about birth; in the second part, the practices and beliefs about marriage (wedding); in the third part, the practices and beliefs about death and in the fourth part, various practices and beliefs was took place. Interviews and obsernational methods are used for collecting informations. In the result of this investigation it is found that there are beliefs and practices about birth, marriage (wedding), death and various beliefs and practices at Yörüks who lives Serik and its surroundings. Also it is found that some beliefs and practices contains some signs of old Turkish beliefs.
The Practices and beliefs of Yörük`s who lives in Serik its surraundings
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion