Yapay sinir ağları yardımıyla izolatör yüzeyinde potansiyel tahmini - Aydoğmuş, Zafer; Cotelı, Resul (My University, 2005)
Bu çalışmada, Yapay Sinir Ağları (YSA) yardımı ile bir Yüksek Gerilim izolatörü yüzeyinde, sızma aralığı üzerindeki düğüm noktaları için potansiyel tahmini yapılmıştır. Çalışmada, yüzeyi homojen kirle kaplı bir yüksek gerilim izolatörü ele alınmış ve bu izolatörün sızma aralığı üzerindeki düğüm noktalarına ilişkin potansiyel değerleri, Sonlu Elemanlar Yöntemi kullanılarak hesaplanmıştır. Bu hesaplama sonucunda elde edilen potansiyellerin bir kısmı YSA 'nın eğitimi için ve kalan kısmı test için kullanılmıştır. Test aşamasında, Yapay Sinir Ağları ile tahmin edilen potansiyel değerleri, hesaplanan değerler ile karşılaştırılmıştır.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği