İngilizce Öğretiminde Ters Yüz Sınıf Modelinin 7. Sınıf Öğrencilerinin Akademik Başarı ve Tutumlarına Etkisi - Küpelikılınç, Ali; Kan, Ayşe Ülkü (My University, 2024)
Bu çalışmanın amacı, ters yüz sınıf (TYS) modelinin ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin İngilizce dersi akademik başarı ve derse karşı tutumlarına etkisini incelemektir. Çalışma grubunu 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Akdeniz bölgesindeki bir ildeki bir ortaokulda öğrenim gören 80 öğrenci (deney grubu = 39; kontrol grubu = 41) oluşturmaktadır. Öntest-sontest kontrol gruplu yarı deneysel desenin kullanıldığı çalışma toplam 11 hafta yürütülmüştür. Deneysel çalışma öncesinde ve sonrasında deney ve kontrol grubuna başarı testi ile İngilizce dersine yönelik tutum ölçeği uygulanmıştır. Çalışma sonucunda akademik başarı değişkeninde deney grubu lehine istatistiksel olarak anlamlı farklılık bulunmuştur. İngilizce dersine yönelik duyuşsal ve bilişsel tutum alt boyutlarında gruplar arasında fark belirlenmemiştir.
Keywords: Tutum; akademik başarı; İngilizce öğretimi; ters yüz sınıf modeli