Na0.67Mn0.5Fe0.5O2 Katot Malzemelerinin Üretimi, Yapısal ve Elektrokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi - Altundağ, Sebahat; Altın, Serdar; Yolun, Abdurrahman; Ercan, Hüseyin; Canbay, Canan Aksu (Fırat University, 2020)
Sodyum tabakalı geçiş metalli piller, yüksek kapasiteleri ve düşük maliyetlerinden dolayı Li-iyon pillere alternatif olarak yakın gelecekte ümit vadetmektedirler. Bu çalışmada katı hal reaksiyon yöntemiyle Na0.67Mn0.5Fe0.5O2 katot malzemesi farklı sıcaklık ve sürelerde hazırlanmıştır. Hazırlanan bu malzemelerin yapısal özellikleri XRD, SEM ve FTIR analizleri ile yapılmıştır. Na0.67Mn0.5Fe0.5O2 katodunun elektrokimyasal özelliklerini ve pil performansını araştırmak için bu katotlar Cr2032 pil formunda kullanılarak CV, EIS ve döngü performansları incelenmiştir. Na0.67Mn0.5Fe0.5O2 katodu 1.5-4 V aralığında 100 döngülük kapasitesi ölçülmüş ve katodunun ilk deşarj kapasitesi 121 mAh/g iken 100. döngüden sonraki deşarj kapasitesi 72 mAh/g olarak gözlemlenmiştir.