KAREKÖKLÜ İFADELER KONUSUNUN ÖĞRETİMİNDE KAVRAM HARİTASI KULLANIMININ ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARISINA VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMUNA ETKİSİ - Özdemir, Ferhat; Tutak, Tayfun; Aydoğdu, Mustafa (Behçet ORAL, 2017)
Bu araştırma; ortaokul 8. Sınıf matematik dersinde Kareköklü İfadeler konusunun öğretiminde kavram haritası destekli eğitiminin geleneksel öğretim yöntemine kıyasla öğrenci başarısına ve matematiğe yönelik tutumlarına etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmanın örneklemini 26’sı kontrol, 27’si deney grubunda olmak üzere toplam 53 öğrenci oluşturmaktadır. Ön-test son-test kontrol gruplu yarı deneysel desen kullanılan bu çalışmada elde edilen veriler SPSS istatistik paket programında ilişkili t-testi ve ilişkisiz t-testi kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda; “Kareköklü İfadeler” konusunu kavram haritası destekli öğretimle işlemenin, öğrencilerin akademik başarısını ve matematiğe yönelik tutumlarını arttırdığı sonucuna ulaşılmıştır.